UkraineNews

Смак літа в банці: рецепт консервованих кавунів на зиму

Соковитий кавун можна не лише їсти влітку, а й законсервувати у банках. Він виходить незвичний, має освіжаючий смак і стане чудовою родзинкою святкового столу. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал фудблогерки Лідії Кононенко. Рецепт консервованих кавунів На 3 л банку необхідні такі інгредієнти:

  • кавуни
  • сіль - 1 ст.л
  • цукор - 3 ст.л
  • оцет - 50 мл
Легкий спосіб приготування Очистіть кавун, виділіть шкірку та наріжте бажаними шматочками. Банки простерилізуйте і закладіть у них кавуни. Залийте кип'ятком, накрийте кришками та залиште на 20 хв настоюватись.

Приготування консервованих кавунів (фото: кадр з відео) Після цього злийте воду в каструлю і поставте на вогонь. Додайте у воду сіль, цукор та перемішайте. В кінці влийте оцет. Розлийте розсіл по банках та поставте їх ще варитись на 2 хв. Закрийте банки герметично кришками, переверніть верх дном і залиште охолоджуватись.

Консервовані кавуни (фото: кадр з відео)   Вас може зацікавити:

  • Рецепт освіжаючого кавунового сендвіча, який здивує смаком
  • Що станеться з організмом, якщо щодня їсти кавун
  • Чи справді шкірки від кавуна можна їсти