UkraineNews

Заморожуємо цибулю на зиму: прості способи, які збережуть смак і аромат

Щоб узимку страви були такими ж ароматними, як і влітку, варто заморозити цибулю. Розповідаємо прості способи заморожування, які допоможуть зберегти її свіжість, смак і користь. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Allrecipes. Як правильно заморозити Підготовка

Спочатку очистіть цибулю та видаліть будь-які коричневі плями. Наріжте цибулю шматочками будь-якого розміру та форми, які ви використовуєте найчастіше. Уникайте дрібного нарізання Сюди ж відноситься використання кухонного комбайна. Після розморожування у вас цибуля буде кашоподібної форми. Якщо у вас багато цибулі для заморожування, подумайте про те, щоб заморозити частину скибочками, а іншу нарізати для використання в різних цілях. Використовуйте спеціальні пакети

Помістіть нарізану цибулю в пакети для заморожування, видавіть з нього якомога більше повітря та закрийте. Ви також можете заморозити в герметичному контейнері. При цьому розкладіть цибулю тонкими шарами, розділеними харчовою плівкою. Формочки для льоду Останнім варіантом буде упакувати нарізану цибулю у формочки для льоду для заморожування, а потім перекласти заморожені кубики в пакети для зберігання.

Позначте пакети етикетками та датою, щоб знати, коли цибуля втрачає придатність до вживання. Як розморозити та використовувати  

Використовуйте заморожену цибулю в готових стравах, таких як суп, рагу, тушковані та смажені страви. Просто додайте її у страви і не потрібно попередньо розморожувати.

Заморожена цибуля втрачає свою хрусткість, тому  страви можуть вже не бути такими смачними. І не намагайтеся карамелізувати її після заморожування - вона не підрум’яниться, як свіжа цибуля, оскільки зайва волога завадить цьому. Використовуйте до 6-12 місяців, додавайте прямо в гарячі страви. Вас може зацікавити:

  • Названо легкий спосіб заморожування дині, який збереже її смак
  • 9 основних помилок при заморожуванні продуктів
  • Топ-3 способи заморозки помідорів на зиму, щоб зберегти смак і аромат