UkraineNews

Як правильно зберігати баклажани, щоб вони не зіпсувалися і не втратили смаку

Баклажани часто вважають вибагливими овочами, адже вони швидко в'януть і втрачають свіжість. Але якщо правильно їх підготувати та вибрати відповідні умови, врожай можна зберегти надовго. Які способи допоможуть зберегти врожай баклажанів надовго, розповідає РБК-Україна. Скільки зберігаються свіжі баклажани Найпростіший спосіб - тримати баклажани у холодильнику. При температурі +6 +8 градусів та високій вологості вони залишаються свіжими до 2-3 тижнів. Кожен плід краще загорнути у папір або харчову плівку, щоб уникнути пересихання. Заморожування Цей метод дозволяє зберегти овочі до 9-12 місяців. Баклажани можна заморожувати:

  • сирими (попередньо бланшувавши 3-5 хвилин)
  • у вигляді кружалець після обсмажування
  • як готову страву - наприклад, овочеве рагу чи баклажанну ікру
Сушка Ще один практичний спосіб - висушування. Для цього плоди нарізають кружальцями та підсушують у духовці або сушарці при +45 +50 градусів. У скляних банках чи полотняних мішечках сухі баклажани можуть зберігатися до року. Консервація Баклажани маринують, квасять чи готують з них ікру. У закручених банках вони без проблем стоять 1-2 роки. Зберігання в погребі Якщо у вас є льох з температурою +5 +7 градусів і високою вологістю, баклажани можна зберігати у ящиках, пересипаних соломою, або підвісивши їх на мотузках. Так врожай залишатиметься придатним до споживання 1-2 місяці. Баклажани можна зберегти й на кілька тижнів, і на рік - залежно від обраного способу. Свіжі плоди підходять для швидкого використання, а для зими краще обрати заморозку, сушку чи консервацію. Вас може це зацікавити:
  • Що потрібно зробити в саду та на городі у жовтні за місячним календарем
  • Городники назвали найкращий сорт баклажанів у 2025 році
  • Як обробити ґрунт після картоплі та що можна зробити вже зараз
Під час написання матеріалу були використані такі джерела: Нове насіння, Огородник, Сад і город, Homester.