Броколі – це не просто зелене "деревце", це справжній суперфуд, набитий вітамінами, клітковиною та антиоксидантами. Проте, незважаючи на всі свої переваги, броколі відома своєю примхливістю у приготуванні. Про способи приготування цієї капусти, розповідає РБК-Україна з посиланням на Daily Express. Поради щодо приготування ідеальної броколі Приготування в мікрохвильовій печі Це найшвидший варіант. Суцвіття броколі слід додати в миску для мікрохвильовки з невеликою кількістю води (наприклад, чотири столові ложки) і готувати на повній потужності кілька хвилин (близько трьох). Результат - неймовірно швидке приготування, м'яка текстура з невеликою хрусткістю. Проте, цей метод не дозволяє додати приправи під час процесу, через що смак може бути досить прісним. Хоча такий спосіб підходить для броколі, що призначена для супів-пюре, як самостійний гарнір вона потребуватиме соусу для посилення смаку. Бланшування Бланшування передбачає додавання суцвіть до киплячої води на три хвилини, а потім негайне переміщення їх у крижану ванну ще на три хвилини, щоб зупинити процес приготування. Цей метод чудово зберігає естетику - броколі залишається красивою, яскраво-зеленою. Однак, як і у випадку з мікрохвильовою піччю, смак може бути водянистим, оскільки смакові речовини вимиваються у воду. Це ідеально для збереження кольору, якщо ви готуєте броколі для холодного салату, але для гарячого гарніру смак може бути занадто прісним. Смаження на пательні Для цього методу олію розігрівають на пательні до середньої температури, додають суцвіття броколі та щедро приправляють сіллю й перцем. Щоб запобігти підгорянню, додають трохи води та готують близько восьми хвилин. Цей метод забезпечує приємний перечний аромат і хорошу коричневу скоринку. Проте, текстура часто виходить "аль денте" (твердою, майже хрусткою), що не всім подобається. Важливий недолік - неможливість додати ніжні ароматизатори, такі як часник, оскільки вони можуть згоріти при температурі, необхідній для рум'яної скоринки. Соте (двоступеневий метод Цей метод визнано найкращим і включає розумний двоступеневий процес. Спочатку броколі слід бланшувати протягом трьох хвилин, цього достатньо, щоб трохи розм'якшити її. Потім бланшовану броколі перекладають на пательню з дуже невеликою кількістю олії, приправляють великою кількістю солі та перцю і смажать (соте) протягом дев'яти хвилин. Вас може зацікавити:
- Три геніальні лайфхаки, як зберегти колір овочів після варіння
- Як правильно варити буряк, щоб він залишився яскраво-червоним
- Українцям назвали найгірший і три найкорисніші способи приготування картоплі